Sommige kleding die bij ons te koop is vraagt een beetje extra aandacht in de was. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen, zoals katoen, en dan kan het voorkomen dat de kleding een beetje krimpt.

Was op een zo laag mogelijke temperatuur, bijvoorbeeld op een programma voor fijne was op 30 graden. Was het liefst met een vloeibaar wasmiddel, waspoeder lost niet zo goed op bij lage temperaturen.

Niet alle kleding is kleurvast. Daarom is het verstandig eerst het kledingstuk nog eens te fixeren als het voor de eerste keer gewassen wordt. Dit kun je doen door een scheut azijn in de wasmachine te doen. Het is sowieso aan te raden om de eerste keren het kledingstuk apart te wassen!

Controleer of kleding in de droger mag. In principe mag de kleding gestreken worden, controleer eerst op hoeveel graden dat dit kan. Kledingstukken waar prints op gedrukt zijn kunnen alleen binnenste buiten gestreken worden. Sommige opgestikte applicaties kunnen wat krimpen in de was, dit is op te lossen door het kledingstuk te strijken op de aangegeven temperatuur.

Met een beetje extra aandacht blijft de kleding veel mooier!